De meest luxe douche-ervaring ooit: de regendouche!

Waarom je absoluut een regendouche moet kopen

Ga je bij het kopen van je nieuwe badkamer voor comfort en luxe? Kies dan voor een regendouche! De aanschaf van een regendouche is een goedkope investering die jouw badkamer een luxueuze ervaring geeft.

Laat je niet afschrikken door praktische bezwaren! Voor ieder probleem is namelijk een simpele oplossing. Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van een regendouche? Lees dan verder!

Dromen zijn te koop

Ga je graag met je geliefde ontspannen en genieten in een spa? Een romantisch maar een duur uitje als je dit met regelmaat doet. Haal de luxe in huis met een regendouche! Ervaar op een koude winterochtend de sensatie van warm water over je hele lijf. 

Duurzame onder de douche

Op een warme zomeravond heeft een regendouche het verkoelende effect van een regenbui op een tropisch eiland. Omdat een regendouche het water over een groot oppervlak verspreidt, blijft er genoeg water over om samen onder te staan. Ga je een nieuwe badkamer bestellen of de huidige verbouwen? Wanneer je tijd en geld besteedt aan de verbouwing of vernieuwing van je badkamer, investeer dan ook in regendouche. Met een regendouche komen al je dromen uit en hoef je nooit de deur meer uit! Enkele voordelen op een rijtje gezet:

Bespaar water

Over de regendouche bestaan flink wat vooroordelen, maar laat je niet afschrikken door praktische bezwaren wanneer je overweegt een regendouche te kopen.

Eén van die bezwaren is het verbruik van water. Het klopt dat een regendouche meer water kan verbruiken dan een reguliere douche. Maar dankzij de voortschrijdende techniek kan de kop van de regendouche net zo besparend zijn als een gewone douchekop! Bij optimaal en efficiënt gebruik is het toch mogelijk om waterbesparing te behalen met een regendouche. Wanneer je bovendien regelmatig samen met je geliefde of kinderen doucht, scheelt dit al snel een flink aantal douchebeurten. Douche je altijd alleen? Kies dan voor een regendouchekop met de kleinste diameter,  om zuinig met water om te springen.

Als je samen doucht dan bespaar je douchebeurten en dus water. Wil je nog meer water besparen? Bestel dan een flexibele douchekop! Je kunt een handzame en wendbare douchekop als extra optie bestellen. Deze handige douchekop is simpel te monteren aan de stang van je regendouche. Voor extra waterbesparing neem je de flexibele douchekop van de stang en spoel je snel shampoo uit je haren. Douche je vaak samen met kinderen? Ook dan is een losse douchekop een aanrader. Het afspoelen van ongeduldige kleine kinderen, is zo een stuk efficiënter.

Regendouche bestellen? Let op de waterafvoer!

Heb je besloten om een regendouche te bestellen? Een regendouche is te vergelijken met een wolkbreuk tijdens een broeierige zomeravond in augustus. Het is belangrijk te controleren of de afvoer van het water goed weggewerkt kan worden.

Je wil namelijk niet de hele badkamervloer blank zetten, als je de kraan van je regendouche vol open zet. Heb je een bestaande inloopdouche? Bestel dan naast een regendouchekop, ook een dorpel, om een goede afvoer van het water te garanderen. Ben je van plan om een geheel nieuwe badkamer te kopen? In dat geval kun je het beste een complete douchecabine bestellen. De deuren houden spatten tegen en een douchebak vangt het water op.

Belangrijke aandachtspunten

Wil je een regendouche bestellen? Let dan ook op enkele aandachtspunten. Een eerste aandachtspunt is de productie van je warmwaterinstallaties.

De enorme waterstraal van de regendouche heeft een hoger verbruik dan een standaard douchekop. Jouw warmwaterinstallatie moet dit verbruik wel aankunnen. Als je een nieuwbouwhuis hebt of onlangs een nieuwe installatie hebt aangeschaft, dan is het hogere waterverbruik geen probleem. Controleer bij een oudere installatie of deze minimaal aan de CW-3 voldoet. Kan jouw huidige warmwaterinstallatie de regendouche niet aan?

Schaf dan een extra boiler of geiser aan, of vervang je huidige cv-ketel voor een ketel met meer vermogen.

In- of opbouwen?

Waar plaats je een regendouche? Hiervoor zijn twee mogelijkheden: in- of opbouwen.

Voor een strak, modern en ruimtelijk effect is het mooist om een regendouche in te bouwen. Let er wel op dat je hiervoor het tegelwerk moet vervangen. Omdat dit een flinke investering is, zijn hier enkele voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Hou je niet van leidingen en stangen in het zicht? Bij een ingebouwde regendouche zijn de leidingen en stangen netjes weggewerkt. Hierdoor blijft je tegelwand mooi zichtbaar, en houdt het je badkamer mooi strak en modern ingericht.

Het nadeel van een ingebouwde regendouche is dat het tegelwerk weggebroken en vervangen moet worden, en de plaatsing ervan is een lastige en arbeidsintensieve klus. Hierdoor is het vrij prijzig, en past het helaas niet in ieders budget.

Je kunt in je badkamer ook voor een opgebouwde regendouche kiezen. Een voordeel is dat de bestaande tegelmuur niet vervangen hoeft te worden en deze dus gemakkelijker te installeren is. Een opgebouwde regendouche is dan ook en goedkopere optie dan een ingebouwde variant.

Bovendien kun je op de stang een handige handdouche monteren. Een nadeel van een opgebouwde regendouche, is dat de stang minder strak en modern oogt, en het zicht op je tegelwand ontneemt. Maar, wanneer je het uiterlijk van de stang afstemt op het design van je badkamer, dan is een opbouw helemaal niet verkeerd. Een opgebouwde regendouche is dus een goedkope oplossing en simpel te installeren.

Houd je van praktisch en wil je nog meer gemak? Bestel dan een complete douchecabine met een vooraf geïnstalleerde regendouche! Tot slot, heb je lange personen in je huishouden? Zorg er dan voor dat de regendouche hoog genoeg hangt, minimaal 15 centimeter boven de langste persoon in huis. Zo kan iedereen optimaal van je nieuwe regendouche genieten!